Hemmagjord kycklingkebab
Då var det äntligen dags att prova att göra egen kycklingkebab! Har flera gånger tidigare gjort vanlig kebab hemma men nu var det dags att applicera metoden på kyckling. Kommer här presentera hur man gör men dock inte ange några måttangivelser då jag har gjort det här lite på känn :)
Kebab gör jag av färs. Så jag köpte 1 kg kycklingfärs, blandade i kryddor som spiskummin, cayennepeppar, paprikapulver, oregano, salt, peppar & så brukar jag ha i lite kanel den smaken gillar jag i kebab. Man kan även använda sig av lite potatismjöl eller ägg för att få köttet att binda bättre. Men det gjorde jag inte den här gången utan blandade bara i massa kryddor i kycklingfärsen.
Sedan la ja ut allt på en stor avlång bit med grillfolie. Sedan rulla jag ihop den och formar den som en köp kebabrulle, ni vet? :) Se bilden!

Efter 3 timmar i ugnen på 100 grader så stänger du av ugnen och låter den vila. Jag körde med termometer i just för att det var kyckling.

När den vilat ungefär 30 minuter till en timme är det bara att ta bort folien och börja gå lös med osthyveln.

Jag brukar smörsteka kebaben efter den är skivad för att få lite schysst yta.

Servera på valfritt sätt, idag blev det sallad :D