Urbenad vaktel fylld med lök och bacon!
Har bara ätit vaktel en gång tidigare så när jag hittade vaktel i butik blev jag överlycklig! Dessutom skadade det inte att priset endast var 40 kr för 4 stycken. Men slår man ut det så är det säkert inte speciellt billigt då det inte är något kött på dom!

Jag tinade paketet i kylen under natten. Morgonen därpå titta jag på ett gäng youtube videos om hur man benar ur en vaktel innan jag gav mig i kast med mina egna. Det var ett väldigt pill men väl värt besväret när det väl var klart. Jag gjorde säkert inte alla rätt men blev väldigt nöjd ändå eftersom det var första gången jag benat ur en så liten fågel.
När man benat ur fågeln ska bara de fyra benen som är på utsidan finnas kvar för dekoration. Du kommer snart se varför!

Sedan hackade jag en gul lök och två vitlöksklyftor och stekte tillsammans med ett paket bacon. blandningen kryddade jag rikligt med salt, peppar, rosmarin och timjan! Sedan placerade jag en stor klick lök och baconblandning mitt på den urbenade vakten. Med tandpetare och grillsnöre knöt jag samman fågeln igen.

När vaktel var återuppbyggd med massa godsaker i så kasta jag i den i en stekhet panna full med smör för att ge fågeln en fin stekyta. Därpå är det bara att skicka in fågeln i ugnen på 175 grader. Letade efter innertemperatur på fågeln och fick säkert fram någon siffra men insåg att det inte fanns någonstans att stoppa termometern så jag testa mig fram. Hade min inne i ca 35 minuter.

Jag serverade fågeln med ugnsrostad sötpotatis och rödvinssås men det finns säkert mycket annat gott man kan ha till! Det blev jättegott och en maträtt jag varmt rekommenderar om man vill imponera på någon. Det är rätt kaxigt att få in en hel fågel på tallriken! Dessutom är det väldigt trevligt att bara kunna äta utan att behöva pilla med massa ben i. Det besväret har man ju redan genomgått som värd!
Kommentarer
Om

Jag heter Henrik. Mat & Dryck är mitt stora intresse och här delar jag med mig av mina tankar och tips!