Ankbröst med brysselkål, halloumi & bacon mm
Ankbröst kan vara det bästa jag vet! Förra året servera jag säkert anka 20 gånger! Men det är lätt att bli bekväm. Hur gott är det inte att servera ett perfekt tillagat ankbröst på en bädd av smörstekt savoykål med apelsinsås till?
Jag ville byta ut savoykålsbädden och apelsinsåsen mot något annat gott! Men eftersom jag har så svårt att bestämma mig blev det ett ihopplock på allt jag tycker är gott. Och på det la jag helt enkelt ankbröstet!
På bilden ser vi hur ankbröstet ligger på en bädd av, brysselkål, granatäppelkärnor, bacon, halloumi, lite riven parmesan och citronzest. Till servering tog jag bara på en klick crème fraîche.
Det var lite pill med att få hacka och steka tillbehören men väl värt besväret när detta färglada mästerverk hamnar på tallriken!
Ankbröstet då? Enkelt!
Salta och peppra, stek i het panna tills den fått en fin yta. Snåla inte med smör och olja!
In med en termometer och skicka in i ugnen. Ta ut vid 52 grader och låt vila i ett foliepaket i 30 minuter minst.
Thats it!
